Νίκος Σιδέρης

Είναι γεγονός ότι δεν μπορούμε να διαβάσουμε ένα βιβλίο με κλειστά μάτια, αλλά σίγουρα μπορούμε να επιλέξουμε ένα με κλειστά μάτια, ιδίως εάν πρόκειται για δημιούργημα του κ. Νίκου Σιδέρη. Συγγραφέας, ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, ποιητής, μεταφραστής, και οι ιδιότητές του δεν τελειώνουν.

Το βιβλίο του «Bullying και όμως νικιέται», όπου πρόκειται για συλλογικό έργο [με τη συμμετοχή της ψυχολόγου Δήμητρας Γιαννακοπούλου & του φιλόλογου, εκπαιδευτικού και ερευνητή Παύλου Χαραμή,], πρέπει να υπάρχει στη βιβλιοθήκη μας ή μάλλον στο τραπέζι μας καλύτερα, ώστε να είναι εύκαιρο ανά πάσα στιγμή για μελέτη, μιας και το θέμα με το οποίο καταπιάνεται, είναι άκρως επίκαιρο και πολύ σοβαρό.

Ο συγγραφέας στέκεται δίπλα κι όχι απέναντι στους γονείς, εκπαιδευτικούς ή όποιον άλλον ενδιαφέρεται πραγματικά να μάθει για το bullying και την αντιμετώπισή του μέσω μιας συγκεκριμένης στρατηγικής που προτείνει, με σκοπό την εξαφάνισή του.

Ναι, δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί η εξάλειψή του από τη μία στιγμή στην άλλη, κι ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η άδικη και σκληρή συμπεριφορά – το «ψευτονταηλίκι» όπως το ονομάζει – δεσπόζει πολλά χρόνια τώρα.

Ο συγγραφέας αναφέρει συγκεκριμένες προτάσεις που είναι άμεσα εφαρμόσιμες για την καταπολέμηση μέσα στο χώρο του σχολείου, κι αμέσως νιώθεις, διαβάζοντάς τον, πως είναι ένας πολύτιμος σύμμαχός σου, γιατί πιστεύει ακράδαντα πως ναι μεν το «ψευτονταηλίκι» είναι μια πολύ σοβαρή κι επικίνδυνη κατάσταση, αλλά δεν είναι άτρωτη, και με τους σωστούς χειρισμούς κι αντιμετώπισή του, νικιέται! Κι έχει δίκιο! Κι εμείς τον πιστεύουμε! Ευκαιρία να τον πιστέψετε κι εσείς μέσα από τις 256 πολύτιμες σελίδες του και τις υπέροχες αυθεντικές ζωγραφιές μαθητών του 13ου δημοτικού σχολείου Βόλου, που πλαισιώνουν το σπουδαίο αυτό έργο του κ. Νίκου Σιδέρη.